Marketing automation

Marketing automation

Marketing automation – HubSpot, SendinBlue, Eloqua

 

Marketing automatizacija znači pružanje maksimalno učinkovite usluge korisniku uz značajno smanjenje troškova. Na taj način, postiže se zadovoljstvo korisnika i njegova lojalnost, pozicionira se brend na tržištu i značajno se povećava mogućnost dodatne prodaje.

Automatizacija marketinga omogućuje učinkovito iskorištavanje resursa te značajno smanjenje troškova ponavljajućih i operativnih procesa uz povećanje zadovoljstva korisnika. Svakom korisniku postupa se individualno, personaliziranom komunikacijom, prilagođeno fazi kupovnog ciklusa i njegovom ponašanju.

Marketing Automation

 

Prednosti automatizacije marketinga:

  1. Personalizacija
  2. Individualini pristup svakom korisniku
  3. Smanjenje troškova ponavljajućih i operativnih zadataka
  4. Vremenska preciznost i brzina komunikacije
  5. Mogućnost obrade velikog broja korisnika
  6. Cross selling
  7. Up selling
  8. Izgradnja autoriteta
  9. Pozicioniranje brenda na tržištu

 

Kako ćemo automatizirati vaš marketing?

Povezat ćemo vašu web stranicu i integrirati sve kanale sa sustavom za automatizaciju. Zajedno ćemo provesti istraživanje i kreirati strategiju povećanja prodaje. Detaljno ćemo razraditi sve parametre automatizacije te implementirati iste. Naučit ćemo sustav (Machine learning) kako i kada treba provoditi određene radnje. Periodično ćemo unaprjeđivati sustav aktivnosti prilagođen kupcima.

 

Primjer iz prakse

Korisnik pregledava hotelski smještaj u Dubrovniku te se javi putem chata na web stranici u kasnim noćnim satima. Unutar nekoliko sekundi, njemu će se javiti “robot” koji će razgovarati s njim, prikupiti sve potrebne informacije i na temelju prethodno zadanih parametara dovesti ga do zadnjeg koraka kupnje. 

 

Recimo da korisnik odluči još malo razmisliti o kupnji. Sljedeći dan sustav će mu poslati email “mamac” za prodaju – zašto bi trebao što prije kupiti smještaj u određenom hotelu kojeg je gledao.

 

No korisnik se i dalje nije u potpunosti odlučio za kupnju i želi još malo istražiti cijene kod konkurencije. Sustav će mu u zadani termin poslati poruku putem npr. Facebook Messengera s ponudom i dodatnim popustom kao poticajem na kupnju.

 

Želite više?

Ostavite nam podatke te ćemo vas u najkraćem mogućem roku nazvati.